woensdag 8 augustus 2012

Abbey Road

Een bijzondere foto. Deze is genomen vlak voor de opname van de wereldberoemde foto voor de hoes van Abbey Road. Paul heeft hier nog slippers aan, maar zal ze voor de hoesfoto uit doen. Even het boordje van Ringo controleren.
Moeder houd de boel in de gaten. Het zijn toch ook maar gewone jongens of niet soms.

Op vrijdag 8 augustus 1969 wordt om 10 uur ’s morgens de beroemde hoesfoto voor de LP Abbey Road gemaakt door fotograaf Ian Macmillan.

John, Ringo, Paul en George steken het zebrapad van Abbey Road in St. John’s Woodin Londen over. Na de foto-sessie wordt in Abbey Roadstudio 2 gewerkt aan The End en I Want You (She’s So Heavy). Iain Macmillan overlijdt op 8 mei 2006 op 67-jarige leeftijd.

De foto waarop The Beatles het pas van rechts naar links overstaken werd in 2012 geveild voor £ 16000.



Paul Cole is de man die op de fameuze Beatles plaat Abbey Road staat. Deze vertegenwoordiger uit Florida was destijds op vakantie in Londen en stond de tijd wat te doden precies op het moment dat één van de beroemdste foto’s van de vorige eeuw werd genomen. Hier zie je ‘m quasi-nonchi staan achter John Lennon:


Bron: http://www.tcpalm.com

Je kunt je voorstellen hoe verrast hij was toen hij zichzelf een jaartje later herkende op de platenhoes. Vorig jaar is Meneer Cole overleden. Op de officiële site van de Beatles is een mooie video te zien ter promotie van de Beatles Rock Band game, waarin een fraai over shoulder-shot van Paul Cole is te zien:



In Abbey Road studio 2 produceert Paul McCartney op zaterdag 9 augustus 1969 de nieuwe Franstalige single van Mary Hopkin. Op Que Sera Sera speelt Paul gitaar en Ringo is als drummer te horen. Que Sera Sera wordt alleen in Frankrijk uitgebracht.


O ja, en dan even dit: Abbey Road Live