dinsdag 20 maart 2018

Gitaartechniek

Als muzikant wil je een goede techniek gebruiken. Als je het niet doet, maak je het jezelf moeilijker.

De positie van het instrument is een van die stukjes techniek. Je hebt het grootste bereik wanneer je vingers parallel zijn aan de frets, en je zult je spieren het meest efficiënt gebruiken wanneer je pols recht is.

Mensen komen in veel meer maten dan gitaren doen, dus je zult een paar mensen tegenkomen met een "slechte" techniek die het goedmaken met een fysiek cadeau, zoals lange vingers. Maar zelfs dan zal een goede techniek uitbreiden wat je kunt doen.

Kijk naar een jazzgitarist en je ziet de rechte pols en de vingers parallel aan de frets. Dat moet wel, want jazz is technisch veeleisend - hier is Joe Pass als voorbeeld:




Of een van de shredders zoals Yngwie Malmsteen:



Let op de rechte pols in beide. En in beide foto's als ze hun vingers recht over het fretboard uitstaken, zouden ze parallel aan de frets zijn.

Vergelijk die positie met die van bijvoorbeeld Johnny Ramone:




Hij is op zijn minst evenwijdig aan de frets, maar de gebogen pols zal op zijn best vermoeiend zijn en zal in het ergste geval leiden tot spierspanning. Of met Taylor Swift:




Haar pols is verborgen, maar de manier waarop ze de gitaar vasthoudt, kan niet recht zijn ... en haar vingers staan ​​in een hoek die de noten die ze kan bereiken, ernstig zal beperken.

Hoe technischer de muziek die je speelt, hoe belangrijker de goede techniek wordt. Uiteindelijk is het een individuele keuze, maar het is gebaseerd op wat je doet - Taylor Swift is een singer / songwriter die een beetje gitaar speelt. Johnny Ramone was meer over entertainment / houding dan virtuositeit.

Als je goed kijkt, zie je dat hoe beter de muzikant, hoe beter de techniek.

The Beatles toonden geen virtuositeit, maar ze hadden een behoorlijk fatsoenlijke techniek. Ze struikelden er zelf over, of ze mikten muzikanten na die meer technische training hadden gehad, of ze kregen enkele tips van andere muzikanten tijdens hun begindagen.

Oh, en waar je het lichaam van de instrumenten plaatst, is van invloed op hoe effectief je oefening zal zijn. Als je gitaar zich in een andere positie bevindt wanneer je zit of staand speelt, kun je het beste de manier oefenen waarop je gaat spelen. Als je dat niet doet, is het contraproductief - we oefenen om onze bewegingen om te zetten in automatische gewoonten en als je gewoonten niet overeenkomen met wat je op het podium doet, zal je niet zo goed zijn als je zou kunnen zijn.