vrijdag 25 januari 2013

Hurricane

In het Astrodome in Houston in Texas vindt op 25 januari 1976 een benefietconcert voor Rubin ‘Hurricane’ Carter plaats. Naast initiatiefnemer Bob Dylan zijn er optredens van Isaac Hayes, Stephen Stills en Ringo Starr. Bokser Rubin ‘Hurricane’ Carter zit gevangen voor een drievoudige moord die hij in 1966 zou hebben gepleegd.


Op 17 maart 1976 besluit een rechtbank in New Jersey dat de zaak tegen bokser Rubin ‘Hurricane’ Carter wordt heropend. Hij is in 1967 tot driemaal levenslang veroordeeld voor een drievoudige moord. Die zou hij in 1966 hebben gepleegd in Patterson in New Jersey. Rubin ‘Hurricane’ Carter wordt uiteindelijk op 8 november 1985 vrijgesproken. In 1999 speelt Denzil Washington de hoofdrol in een film over het leven van de bokser. Het levert hem een Golden Globe als beste acteur op.
Twee dagen nadat hij met Bob Dylan in New York een liefdadigheidsvoorstelling heeft gegeven voor nabestaanden van het bloeddorstige bewind van de militaire junta in Chili verhangt Phil Ochs zich op 9 april 1976 in Far Rockaway in New York. Het ontzielde lichaam van de folk-zanger wordt bij zijn zuster thuis, in de badkamer, gevonden. Phil Ochs is 35 jaar geworden.
Tijdens een benefietconcert van Bob Dylans Rolling Thunder Revue voor Rubin ‘Hurricane’ Carter verzorgt Willie Nelson op 8 mei 1976 in Houston in Texas een verrassingsoptreden. Samen met Bob Dylan zingt hij Will The Circle Be Unbroken.