zaterdag 24 november 2012

Michael Kiwanuka

Deze maand verschijnt een speciale, Nederlandse editie van het debuutalbum Home Again van Michael Kiwanuka. De opnames voor deze versie van het veelgeprezen album (dat o.a. werd genomineerd voor een Mercury Music Prize) vonden 4 november 2012 plaats in Carré, Amsterdam. De Britse soulzanger van Ugandese afkomst gaf daar gisteren een uniek optreden samen met het Metropole Orkest onder leiding van Jules Buckley, als onderdeel van een uitverkocht dubbelconcert met de Engelse singer-songwriter Jonathan Jeremiah.

De gelimiteerde uitgave van Home Again, die alleen in Nederland zal verschijnen, zal naast de normale versie van het album als bonus-cd de opnames uit Carré met het Metropole Orkest bevatten. De arrangementen voor het orkest zijn speciaal voor deze avond geschreven door onder meer orkestleider Jules Buckley en de New Yorkse arrangeur Tom Salisbury.

De speciale Nederlandse versie van Home Again komt op vrijdag 23 november 2012 uit. De dag erna treedt Michael Kiwanuka op in een uitverkochte Tivoli in Utrecht en een dag later is hij headliner tijdens het Songbird festival in Rotterdam.