maandag 20 april 2015

Steve Marriott

Steve Marriott, eens zanger van The Small Faces en Humble Pie, komt op 20 april 1991 bij een brand in zijn woning in het Engelse graafschap Essex op 44 jarige leeftijd om het leven. De brand is waarschijnlijk ontstaan in zijn slaapkamer door een brandende sigaret.Zijn stoffelijk overschot wordt gevonden in een kast in de slaapkamer. Uit de lijkschouwing blijkt dat Seve Marriott drugs heeft gebruikt. Vermoedelijk is hij uit angst in de kast gekropen.



The Small Faces zijn vooral in Engeland ongelooflijk populair geweest en dat was met name te danken aan zanger en basgitarist Ronnie Lane en zanger en gitarist Steve Marriott.
foto - Classic Rock Records : steve_marriottDat de groep enigszins in de vergetelheid is geraakt is vooral te wijten aan het feit dat de heren er een gewoonte van maakten om heibel te schoppen met hun platenmaatschappijen. In 1969 loopt Steve Marriot boos van het podium af tijdens een concert om niet meer terug te keren. De groep vult de leemte met de dan nog onbekende Ron Wood en Rod Stewart. Al snel veranderen ze de groepsnaam in The Faces, maar het heilige vuur is eruit en in 1970 is het eind van de groep een feit. Marriott overlijdt op 20 april 1991 als gevolg van een brand, wellicht veroorzaakt door een brandende sigaret, die door zijn 16e eeuwse huis in Arkesden, Essex raast. Postuum ontvangt hij later de Ivor Novello Award in 1996 voor zijn Uitmuntende Bijdrage aan de Britse Muziek, en hij staat in Mojo genoteerd als een van de top-100 beste zangers van deze tijd.