maandag 5 juni 2017

The Beatles in Nederland

Na hun bezoek aan Denemarken vlogen The Beatles op 5 juni 1964 naar Amsterdam.
Na een korte persconferentie werden ze overgebracht naar Hillegom, Café-Restaurant Treslong aan de Vosselaan 15, voor een VARA-televisieoptreden. De presentatie was in handen van Herman Stok en Berend Boudewijn die zorgden voor de vertaling van de uit het publiek gstelde vragen.
In het tweede gedeelet van het programma werden Twist And Shout, All My Loving, Roll Over Beethoven, Long Tall Sally, She Loves You and Can't Buy Me Love geplaybackt.



Tijdens Long Tall Sally mocht het publiek op het odium meedansen, maar dat liep tijdens She Loves You en Can't Buy Me Love behoorlijk uit de hand.  Terwijl de muziek nog wel te horen was verliet de groephet podium eerder te verlaten dan gepland. Alleen Jimmie Nicol, als vervanger van de zieke Ringo Starr, bleef doorspelen.Zaterdag 6 juni 1964 tourden The Beatles en Nicol door de Amsterdamse grachten in een rondvaartboot. Op de kade 50,000 mensen en 15,000 agenten om de orde te bewaken en grachtenspringers op te pikken.

Hierna traden The Beatles op met 2 shows in de Veilinghal Op Hoop Van Zegen Blokker. De eerste show 's middags was er een voor 2,000 geselecteerde fans, de tweede voor een 7,000 koppig publiek.