zaterdag 15 juni 2013

Queen's Day

Een extra Queen’s Day dit jaar. Na 30 april (de laatste Nederlandse) is deze verschoven naar de Britse: de 3e zaterdag in juni (voor zolang het duurt natuurlijk).
In 1991 verscheen het laatste officiële studio-album: Made in Heaven. De plaat staat vol met verwijzingen naar de dood van Mercury, af en toe op het hyper-nostalgische en kitscherige af.
Uitzondering hierop is het prachtige Heaven for Everyone, geschreven door de drummer en eerder opgenomen door zijn eigen band The Cross.
De meeste nummers zijn bewerkingen van eerdere studioopnamen, die door de overige bandleden nieuw leven werden ingeblazen.
Andere successen van Made in Heaven zijn A Winter’s Tale (Mercury’s allerlaatste compositie),, It’s a beautiful day (bekend van de zeehondencrèche-reclame, al in 1980 geschreven voor het album The Game, maar op Made in Heaven voor het eerste gepubliceerd), Let me live (oorspronkelijk opgenomen met Rod Stewart als lead-zanger) en You don’t fool me.
Ondanks het grote verkoopsucces, dat helaas mede te danken was aan Mercury’s dood, bevat het album niet de kwaliteit van eerdere Queen albums. Hieronder een compilatie van de genoemde nummers.