Zanger en tekstdichter Drs. P is op 95-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam overleden. Dat meldt de NOS. Drs. P had succes met liedjes als Veerpont, Dodenrit en De zusters Karamazov.
Drs. P. (Zwitserland, 1919), heeft een Nederlandse moeder en en Zwitserse vader, waaraan hij zijn Zwitserse nationaliteit dankt. Toen hij drie was kwam hij, na de scheiding van zijn ouders, met zijn moeder mee naar Nederland. Hij groeide op in Velp.
Vanaf 1939 studeerde hij aan de Economische Hogeschool in Rotterdam. In 1942 zat Drs. P. een jaar gevangen in de Scheveningse strafgevangenis i.v.m. een (tamelijk onschuldig) verhaaltje in een Rotterdams studentenblad over de deugnieten Dolf en Ben die van oom Sam een pak slaag kregen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog ging hij (met zijn Zwitsers paspoort) naar Zwitserland. Hij verdiende de kost met pianospelen in een hotel in Gstaad.
Na de oorlog kwam hij terug naar Nederland en studeerde in 1950 af. Als bedrijfseconomisch doctorandus werkte hij tot 1962 in het reclamevak, o.a. in Djakarta bij Lintas. Op zijn werk in de reclamewereld kijkt hij terug in het boek 'Nieuw!' (1978). Sinds zijn terugkeer in 1962 is hij 'rijmkundige'. Drs. P maakte naam met de vertolking van zijn eigen liedjes, gezongen op een komisch-plechtstatige wijze. Ook anderen hadden succes met nummer van Drs. P. Vooral Adèle Bloemendaal, met carnavalsnummers 'Wat heb je gedaan, Daan' en 'Halleluja, kameraden', maar ook Cabaret Don Quishocking, Kabaret Ivo de Wijs, Gerard Cox, Jenny Arean en Hetty Blok gebruikten teksten van Drs. P.
Gevraagd naar zijn 'lievelingsboek' noemt hij in Vrij Nederland van 01-10-1988 'Kees de Jongen' van Theo Thijssen. Hij geeft daarbij aan niet te kunnen kiezen tussen dit boek en 'Villa des Roses' van Willem Elsschot.
Met Ivo de Wijs vormde Drs. P 'Het Rijmschap'. Samen ijverden ze voor een goed gebruik van rijm en rijmschema's, o.a. in brieven aan elkaar in het blad van het 'Genootschap Onze Taal'.
In 1996 is Drs. P gestopt met optreden.